lauantai 17. tammikuuta 2015

Mittari kertokoon aktiivisuuteni!



Aktiivisuusrannekkeita näkee usean ihmisen ranteessa, joulupukki lienee todennut, että ihmisten on aika alkaa seuraamaan omaa aktiivisuuttaan. Istumisen vaaroista ollaan tultu tietoisemmiksi ja istumatyöläisiä kehotetaan tauottamaan istumistaan. Aktiivisuusranneke on kätevä tapa seurata omaa aktiivisuuttaan. Onko päivässä riittävästi hyötyliikuntaa/liikuntaa vai pitäisikö liikuntaa lisätä jollain tavalla?

Ostin joulun jälkeen itselleni Polar M400 -sykemittarin, joka on samalla myös aktiivisuusranneke. Olenkin nyt ollut parisen viikkoa aktiivisuusrannekkeeni "orja". Valitsin omaksi aktiivisuustasokseni istumatyötä tekevän aktiivisuustason ja on ollut mielenkiintoista seurata, miten eritasoista aktiivisuuteni onkaan päivästä riippuen :D

Aktiivisuustason täyttyminen "normi"päivinä, jolloin on enimmäkseen luentoja eikä ole liikuntaharrastuksia, on osoittautunut melko haastavaksi. Hyötyliikuntaa täytyy näinä päivinä harrastaa aktiivisesti (eikä sekään meinaa aina riittää). Aktiivisuustason saaminen täyteen ei sinänsä vaatisi suuria ponnisteluja vaan enemmänkin luovuutta ja viitseliäisyyttä: jää pois aikaisemmalla bussipysäkillä/kävele aamulla toiselle bussipysäkille/käy kaupassa kotimatkalla ja kävele kaupalta kotiin...jne. Toisinaan on vain hyväksyttävä, että aktiivisuustaso ei tule täyteen ;)

Liikunnallisina päivinä eli päivinä jolloin koulupäivät koostuvat enimmäkseen harjoitustunneista ja illalla on liikuntaharrastuksia tulee aktiivisuustaso helposti täyteen ja "ylitettyäkin". Aktiivisuustasoa voisi aktiivipäivinä muuttaa vaativammaksi, mutta onhan se mukava ylittää tavoite ja katsoa kuinka paljon aktiivisemmaksi itseään voi tituleerata :D. Aktiivisuus tänään 150 - 200% kuulostaa ihan mukavalta, eikö!

Lauantai aamun zumban ansiosta aktiivisuustaso saavutettu jo aamupäivästä.

Aktiivisuusranneke/sykemittari synkronoidaan Polar flow-ohjelmaan, joka piirtelee hienoja käppyröitä sykevyön perusteella tai aktiivisuusrannekkeen tiedoista. Itse en tiedä varmasti vielä puoliakaan asioista, joita uuden sykemittarini avulla voisi seurata, mutta pikkuhiljaa ne selkiytyvät. Seuraapa mittari jopa untakin ja kertoo aamulla onko nukuttu rauhallista vai levotonta unta :D

Veikkaan, että aktiivinen aktiivisuusmittarin seuranta tulee olemaan vain alkuhuumaa, mutta pienten aktiivisuustekojen tuleminen osaksi arkipäivää on hyvä seuraus alkuhuumasta. Kaikki mikä kannustaa, motivoi ja edesauttaa istumisen tauottamista sekä päivittäisen aktiivisuuden lisäämistä on hyväksi ihmiselle. Eikä siihen edes välttämättä hienoa ranneketta tarvitse ;)


                                     Istu vähemmän, hyötyliiku enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti